Camping de Bosrand Spier in Drenthe

 

 

Fietsen en Wandelen in Drenthe

Wie wil er nou niet fietsen en wandelen in Drenthe, in een prachtige natuurlijke omgeving!                 

Kom kamperen of verblijf in onze accommodaties om deze mooie omgeving te ontdekken.


In Midden-Drenthe hebben we mooie natuurgebieden zoals het Dwingelderveld, Terhorsterzand, Fochteloërveen

  • Dwingelderveld: Dit natuurgebied bestaat uit het grootste natte Heidegebied van Nederland. Het gebied heeft twee schaapskuddes; de Ruiner Schaapskudde en de Dwingelder Schaapskudde. Elke kudde heeft haar eigen herder. Een aanrader is de schaapskooi!
  • Terhorsterzand: Dit natuurgebied bestaat uit bos en heide en vennen.  Terhorsterzand is een klein, maar gevarieerd terrein met uitgestoven laagten, veenputrestanten, droge en vochtige heide met een ven en jeneverbesstruwelen.  Er is ook een kleine vijver met zandstrand. Het water in de vijver is hooguit een meter diep en daarom is het ideaal voor kleine kinderen.
  • Fochterloërveen: Dit natuurgebied bestaat uit veen, veen, veen en nog eens veen.  In West-Europa is dit een van de laatste gebieden met hoogveen.  Vele vogels zoals de Kraanvogel, en de Blauwe Kiekendief zijn hier te vinden.  Hier zijn mooie wandelpaden en fietspaden.

Dwingelderveld en Terhorsterzand zijn met elkaar verbonden waardoor u lange wandelingen of fietstochten kunt maken.  Direct vanaf onze camping kunt u aan uw natuurbelevenis beginnen.

 

Col du Vam:

Het NK wielrennen 2020 vindt plaats in Drenthe! De KNWU, organisator Courage Events en de Nederlandse wielerploegen slaan de handen ineen om op 19, 20 en 21 juni een mooi wielerfeest te creëren op en rondom de Col du VAM in Wijster. 

 

De Nederlandse Loterij NK wielrennen wordt op drie dagen verreden. Op 19, 20 en 21 juni worden de wegwedstrijden van de nieuwelingen, nieuweling-meisjes, junioren, junior-vrouwen, beloften, elite-vrouwen en elite-mannen met én zonder contract verreden. De tijdritten worden op een nader te bepalen plaats verreden.

U kunt hierbij zijn! Reserveer nu een plaats op onze camping of huur een accommodatie zodat u verzekert bent van een verblijf rond deze periode!