Camping de Bosrand Spier in Drenthe

 

 

Ontdek de het agrarische leven

Ons belangrijkste bedrijf is akkerbouw, en we staan ook wel bekend als de "Aardbolstoffeerders." Onze voornaamste gewassen zijn aardappelen, bieten, uien en graan, en daarnaast verbouwen we ook maïs.

We nodigen gasten graag uit om een kijkje te nemen in het boerenleven en te begrijpen welk werk er wordt verzet voordat voedsel in de supermarkten belandt. Het boerenjaar kent verschillende seizoenen en elke periode heeft zijn eigen activiteiten.

In het voorjaar, wanneer de natuur ontwaakt, beginnen de drukke werkzaamheden op het land. Met grote tractoren en gespecialiseerde machines bewerken we de akkers en voorzien we ze van de nodige meststoffen. Daarna zaaien en poten we de gewassen.

Loop mee met de boer

Tijdens de maanden juni en juli kunnen onze gasten genieten van de prachtige bloeiende aardappelvelden die zich uitstrekken achter de camping. Het is een adembenemend gezicht dat de schoonheid van de natuur en de landbouw combineert.

In augustus is het moment waarop we graan oogsten. Onze gasten krijgen vaak de kans om een ritje te maken op de combine of de tractor en kunnen zo van dichtbij zien hoe deze oogst in zijn werk gaat.

De herfst, met name de maand oktober, is de tijd waarin we onze verschillende gewassen zoals aardappelen, bieten, uien en maïs oogsten. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen en meer te leren over de machines, tractoren en de geoogste producten. We delen graag onze passie en kennis met onze gasten.

Met de komst van de wintermaanden, zou je denken dat de boer wat rust kan nemen. Echter, dit is het moment waarop er veel administratief werk te doen is en waarin al onze machines en tractoren worden schoongemaakt en gerepareerd, zodat ze klaar zijn voor het volgende seizoen.

Kortom, ons boerenbedrijf kent gedurende het hele jaar intensieve werkzaamheden, en we vinden het belangrijk om onze gasten te laten zien hoe de verschillende seizoenen invloed hebben op de landbouw en de activiteiten die daarbij horen. Zo kunnen ze een dieper begrip krijgen van de inspanningen die nodig zijn om voedsel te produceren en te oogsten.

Activiteiten per seizoen

In de maand juni/juli zie je de prachtige bloeiende aardappelvelden achter de camping. 

Ook kan men in die periode augustus zien hoe het graan geoogst wordt. Meestal mag men dan een ritje op de combine mee of op de tractor.

In de herfst periode (oktobermaand) wordt alles weer met de verschillende machines geoogst zoals de aardappelen, bieten, uien en maïs.  Kom gerust een kijkje nemen, we vertellen jullie graag over de machines, de tractoren en de geoogste producten.

Dan krijgen we de wintermaanden en kan de boer wat op adem komen denkt men.
Er is dan veel administratie te doen en alle machines, tractoren moeten worden schoon gemaakt en gerepareerd.

Zo hebben we het gehele jaar onze werkzaamheden op de boerderij.